img05.jpg

Milanofiori OBR Project

MILANOFIORI HOUSING COMPLEX

The design of the residential complex seeks a symbiosis between architecture and landscape, where the synthesis of artificial and natural elements is allowed to define the quality of life and the sense of belonging of the inhabitants.

The interface between building and garden becomes the field where interaction between people and environment takes place. 

In line with ever changing developments in contemporary living, this porosity makes the 107-unit residential complex an evolving organism in perpetual change, stimulating the dynamic exchange between architecture and nature.

Read more...

Pitagora project

PYTHAGORAS MUSEUM

The architecture of the museum aims to create a new landscape morphologically rooted to the ground, through a partially 

hypo-epigean space that integrates the museum into the hill through continuous coverage with the existing topography. 

The relationship between architecture and landscape is emphasized in the interior spaces of the foyer and the cafeteria framing the view outside, as if seen through a telescope. An inner spiral as a promenade architecturale accompanies visitors fluidly to the roof top, which is conceived as a belvedere overlooking the park and the city. Throughout the museum, the boundaries delimiting exhibition-plaza-garden will be defined by their final users.

Read more... 

LH1 London

LH1 LONDON

The project foresees the regeneration of an historical residential building situated alongside Clapham Common Park in London. The approach has required a critical revision of the historical building that was originally created for a very different way of life, with sensitivity to and respect for Victorian features and methods of construction, enhancing the relation between the internal space and the existing gardens.

Read more... 

Ospedale dei Bambini OBR Project

OSPEDALE DEI BAMBINI

The design approach for the Nuovo Ospedale dei Bambini di Parma synthesizes health and functional needs with perceptual and psychological issues. The strategic choice was to recognize some spaces of the internal distribution as "Space Joints" between the inside and the outside. These Space Joints offer the opportunity for visual exchange with the outside through the perception of change of natural phenomena.

Read more...

Ex Cinema Roma OBR Project

EX CINEMA ROMA

The renovation of the former Cinema Roma was designed by re-setting the existing building in the context, searching continuity with the adjacent trees that characterize the urban axis of Via Tanara and Viale Barilla and the nearby Falcone and Borsellino Park.
This approach has defined a type of organic façade where the plant material becomes a “natural sunscreen” that consists of a system of steel ribs that overlaps the building.

Read more...

Galleria Sabauda OBR Project

GALLERIA SABAUDA

The project provides for the transfer of the Galleria Sabauda (now located above the Egyptian Museum in the Palazzo Accademia della Scienza in Turin) to the Manica Nuova of the Royal Palace, amining at generating new interest in Turin on the international cultural tourism circuit.

Read more...